Malzemeler:
4 yufka
4 adet patates
1 kuru soğan
Tuz,karabiber,pul
biber,nane
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı
su
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
Çörek otu ve
susam
YAPILIŞI:
Patatesler
haşlanıp,rendelenir.
Soğan küçük
doğranır ve yağda pembeleştirilir.Baharatlar ve tuz atılarak ocak
kapatılır.Patatesler karışıma eklenir.
Bir yufka
açılarak ikiye kesilir.Bir parçasına sıvı yağ ve su karışımı sürülür.İkinci
parça yufka üzerine kapatılır.D şeklinde olan iki kat yufka 3 e bölünür.Geniş
yerine patatesli harçtan konarak sigara böreği gibi sarılır.
Diğer yufkalarda
aynı şekilde sarılır.Bir kaba konup buzluğa kaldırılır.
Ertesi gün
dondurucudan alınan börekler yağlı su karışımına bulanarak yağlı kağıt serili
fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,çörek otu veya susam
serpilerek 170 derecede fırında üzeri kızara kadar pişirilir.Çıtır olan
börekler sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder