Malzemeler:
3 adet domates
3 adet patlıcan
3 adet
çarliston biber
1 su
bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 kalıp
beyaz peynir
Karabiber
100 gram
tereyağı
1 tane
yumurta
4 bardak
su
Tuz
YAPILIŞI:
Geniş bir tencere içerisine su konulur ve kaynatılır.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Patlıcanlar
haşlandıktan sonra soğuk suya atılır, diri kalması sağlanır.
Patlıcanlar
başından tutularak ortadan boyuna kesilir.
Patlıcanın
iç kısmı çıkartılır.
Diğer
tarafta karıştırma kabının içerisine ekmek içi, ezilmiş peynir, doğranmış
patlıcanın içleri,
yumurta,
tuz, karabiber, doğranmış domates ve biber konularak karıştırılır.
Hazırlanan
bu karışım, içi oyulan yarım patlıcanın içine doldurulur.
Bütün
patlıcanlar bitinceye kadar işleme devam edilir.
Yağlanmış
tepsiye yada yağlı kağıt yerleştirilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine küçük tereyağı parçaçıkları bırakılır.
Isıtılmış 180-200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Tabaklara
alınarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder