Malzemeler:
1 paket oda
sıcaklığında margarin
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 su
bardağı ılık süt
2 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
2
yumurta(sarının biri üzerine)
1 su
bardağı ılık su
Tam
tahıllı un
İçi için:
Patates(haşlanmış)
2 yeşil soğan
3-4 dal maydanoz
Karabiber,pul biber,nane karışımı
Üzerine:
1
yumurta sarısı
susam
çörek
otu
YAPILIŞI:
Önce içi
için maydanoz ve yeşil soğan ince kıyılır.Patates çatalla ezilerek maydanoza eklenir.
Bir
kasede şeker ve yaş maya kabarmaya bırakılır.
Kabardıktan
sonra oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve sıvı yağ eklenir.
2
yumurtadan 1 nin sarısı üzerine ayrılarak yumurtalar eklenir.Biraz
karıştırılır, sonra azar azar un ve tuz eklenir
Ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
1 saat
mayalanır.Sonra şekil verilerek içine patatesli harç konur.
Yağlı
kağıt konulmuş fırın tepsisin de 15 -20
dk. bekletilir.
Üzerine
yumurta sarısı sürülür.susam ve çörek otu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder