Malzemeler:
(2 kişilik)
3 adet
domates
2 adet
yeşil biber
1 adet
kuru soğan
2 adet
yumurta
4-5
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Zeytinyağı tavaya konur.
Kızdıktan
sonra üzerine ince ince doğranan kuru soğan
eklenir. Kuru soğan karıştırarak 5 dakika pembeleştirilir. Ardından
küçük küçük doğranan yeşil biberler de
eklenir. 5 dakika da yeşil biber ile karıştırarak kızartılır.
Sonra
küp küp doğranan domatesler de eklenir. Yaklaşık 5-6 dakika pişirilir.
Ardından
yumurtalar kırılır.Yumurta sarılarının da karışması için kırdıktan sonra
karıştırılır.
Tavanın
kapağı kapatılıp yaklaşık 5 dakika kontrol ederek pişirilir.
NOT:Menemeninizi tabağa servis
etmeden, pişirdiğiniz tavada ya da bakır sahanda yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder