Malzemeler;
1 demet
pırasa
1 havuç
2 kuru
soğan
3 diş
sarımsak
1 tatlı
kaşığı şeker
1 kahve
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı domates püresi
1 limon
4-5 dal
maydanoz
2 yemek
kaşığı bulgur
Tuz
Su
YAPILIŞI;
Pırasa
temizlenip 5 cm uzunluğunda parçalara kesilir.Kesilen parçalar uzunlamasına
önce ikiye sonra yan yatırılarak ince şeritler halinde(Jülyen) doğranır.
Havuç ta
pırasa gibi ince şeritler halinde doğranır.
Bir
tencerede kaynamış suda pırasa ve havuçlar 1-2 dakika haşlanır.
Soğanlar
ve sarımsak piyaz doğranır.
Başka
bir tencerede soğan ve sarımsaklar zeytinyağında pembeleştirilir.
Üzerine
pırasa ve havuçlar eklenir.Şeker,tuz atılır.İri parçalanmış maydanoz ile 1yemek
kaşığı domates püresi eklenir.Üzerine çıkacak kadar su ilave edilerek
pişirilir.
Suyu
azalmaya başlayınca bulgur ve sıkılmış limon suyu eklenir.10 dakika daha
pişirilerek altı kapatılır.
Ilık
veya soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder