Malzemeler:
1 adet
hazır pandispanya keki
muhallebi
için:
2.5 su
bardağı süt
3 yemek
kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek
kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet
yumurta
200 gram
labne peyniri (1 paket)
ıslatmak
için:
1/2 su
bardağı sıcak su
3’ü bir
arada hazır kahve
üzeri
için:
kakao
YAPILIŞI:
Öncelikle
muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar
karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile
pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer
taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması
beklenir.
Servis
tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile
ıslatılır.
Üzerine
kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra
ikinci kat kapatılır.
Kalan
krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
Son olarak pastanın
üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat
dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder