Malzemeler:
1 Paket
Penne (kalem) makarna
4-5 Adet
olgun domates
3 Yemek
kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek
kaşıgı sıvıyağ
1 adet
orta boy kuru soğan
2-3 Diş
sarımsak
7-8 adet
taze feslegen
2 Tatlı
kaşığı Kırmızı pul biber
Rende
parmesan peyniri yada Rende eski kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Makarna haşlamak için tencereye su, 2 kaşık
sıvıyağ ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan makarna suyuna Penne
(kalem) makarna ilave edilir. 15 Dakika haşlanan makarnanın suyu süzülür. Soğuk
sudan geçirilip hamurlaşması önlenir.
Soğan ve
sarımsaklar ince ince doğranır. Domatesler rendelenir. Fesleğenler yıkanıp
doğranır.
Büyükçe bir
tavada zeytinyağı ile doğranmış soğanlar 5-6
dakika sotelenir. Doğramış sarımsaklar da ilave edilip kokusu çıkana
kadar kavrurup, rende domatesler eklenir.
Domatesler
suyunu çektiğinde, doğranmış fesleğenler, karabiber, pul biber ve tuz ilave
edilir. 1-2 dakika özleştikten sonra makarna da eklenip karıştırılır.
Makarnalar
tabaklara konarak üzerine rende parmesan veya eski kaşar peyniri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder