Malzemeler:
1 paket
hazır çikolatalı kek
1 paket
hazır krema (200ml)
40 gr
sütlü çikolata
20 gr
bitter çikolata
1çay
bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzeri
için:
Hindistan
cevizi
Kıyılmış
fındık,ceviz v.b
Renkli
granül şekerler
Yapılışı:
Krema
tencereye konup kaynatılır.
Kaynadıktan
sonra çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
Bu
karışım ılımaya bırakılır.
Hazır
kek bir kapta ufalanır ve ılıyan krema bu ufalanmış kekin üzerine dökülür.
Fındık
veya ceviz eklenerek karışım yoğrulur.
Karışım
sonra buzluğa konarak 1 saat bekletilir.Derin dondurucu varsa 15 dakika
yeterlidir.
Sonra bu
hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elde yuvarlaklar yapılır.
İstenilen malzemeye bulayarak dışı kaplanır.
Soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder