Malzemeler
Hamuru
İçin:
6 su bardağı
un
1 su
bardağı süt
1 paket
yaş hamur mayası
1 yemek
kaşığı toz şeker
Tuz
İçi
İçin:
350 gr
çökelek veya ekşimik
1 demet
maydanoz
Tuz
Üzerine
Sürmek İçin:
2 adet
yumurta
1 su
bardağı yoğurt
5-6 yemek
kaşığı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI:
Bir
kabın içine bir miktar un konur ve ortası havuz şeklinde açılır.
İçine
yaş maya, şeker, ılık su ilave edilir.Maya eriyene kadar karıştırılır.
Maya
iyice kabarınca süt, tuz, kalan un konarak yoğrulur.Yumuşak kıvamlı bir hamur
elde edilir.
Hamurun
üzeri kapatılarak kabarması için dinlendirilir.
İçi
için: Maydanoz
ince ince doğranır.
Bir
kabın içine maydanoz, çökelek(ekşimik), tuz konarak iyice karıştırılır.
Hamurdan
limon büyüklüğünde bezeler koparılır.Elde
yuvarlak açılır.
Açtığımız
hamurun ortasına çökelekli karışımdan
koyup kapatarak yuvarlak top yapılır.
Bir
tabağa biraz sıvı yağ konur.Top şeklinde
yapılan hamurların sadece bir tarafı birbirine yapışmaması için sıvı yağa
batırılır.
Fırın tepsisi
yağlanır ve hazırlanan hamurlar tepsiye dizilir.Kabarmaları için bir süre
tepside bekletilir.
Üzerine
sürmek için: Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz bir kapta iyice karıştırılır.
Kabaran
hamurun her yerine yumurtalı karışımdan sürülür.
Önceden
ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Ilık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder