Malzemeler:
1 kg
sarıkanat
3 kuru
soğan(1 soğan marina sosu için)
1
dilimlenmiş limon
Defne
yaprağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
İlk
olarak sarıkanatlar temizlenir.
Limon ve
soğan dilimleri ile zeytinyağı,karabiber ve tuz karıştırılır. Bu karışım sarıkanatların her tarafına sürülür.Buzdolabında
1-2 saat dinlendirilir.
Sonra
soğan halkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine
sarıkanatlar dizilir.Her bir balığın karın kısmına defne yaprağı konur.
Halka
halka kesilen limon dilimleri balıkların üzerine yerleştirilir.
Yağlı marina sosu üzerine gezdirilir.
Yağlı marina sosu üzerine gezdirilir.
200
derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Sıcak
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder