Malzemeler:
1 kg
hamsi
1 su
bardağı mısır unu
1 çorba
kaşığı tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Hamsilerin
başları kopartılıp temizlenir.
Yıkanıp
süzgece alınır ve suyu süzdürülür.
Mısır
unu ve tuzu bir tabakta karıştırılır.
Hamsilerin
her tarafı mısır ununa bulanır.
Yağ
tavaya konup iyice kızdırılır.
Hamsilerin
karın kısımları alta gelecek şekilde yan yana sıkışık bir şekilde tavaya dizilir
ve orta ateşte balıklar kızarana kadar pişirilir.
Düz bir
tabak yardımıyla, altı kızarmış olan balıklar ters çevrilir.
Diğer
tarafı da aynı şekilde pişirilip, servis tabağına alınarak sıcak servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder