Malzemeler:
20 adet kuru incir
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Ceviz(iri kıyılmış)
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Pirinçler yıkanır ve 10
dakika suda bekletilir.
İncirler yıkanır ve sap
kısımları kesilir.
Kesilen sap kısımlarından
parmak ile içi açılarak genişletilir.
Açılan yerden çay kaşığı ile pirinç ve ceviz doldurulur.Üzerine ceviz ile kapak yapılır.
Doldurulan yerleri üste gelecek
şekilde bir tencereye dizilir.
Üzerine su ve şeker dökülür.
Önce yüksek ateşte sonra
kısık ateşte suyu gidene ve pirinçler yumuşayana kadar kapağı kapalı pişirilir.
Soğuduğu zaman tencereden
çıkarılarak,ceviz yada hindistan cevizi serpilerek soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder