Malzemeler:
2 kutu
krema, 400 gr
6 yemek
kaşığı toz şeker
2 tatlı
kaşığı toz jelatin(sığır jelatini)
2
su bardağı süt
1 paket
vanilya
1 yemek
kaşığı nişasta
Mevsim
meyveleri
YAPILIŞI:
Sütün
içine jelatin ve nişasta konarak karıştırılır .
Bir tencerenin
içine kremanın tamamı boşaltılarak şeker
ilave edilir.Karıştırılarak kısık
ateşte kaynatılır.
Jelatin
ve nişasta karıştırılmış süt yavaş yavaş ilave edilerek muhallebi gibi
pişirilir.
Su ile ıslatılmış
kalıplara dökülerek buzdolabında 2-3
saat yada dondurucuda 15 dakika bekletilir.
Kalıbı
ters çevirerek bir tabağa çıkartılır.İstenilen
meyvelerle servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder