Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı (siyah) haşhaş
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti
için malzemeler:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Küçük
bir limon dilimi
YAPILIŞI;
Şerbet
malzemeleri tencereye konarak kaynatılır.
Şerbeti bir kenara soğumaya bırakılır.
Önce
yumurta ve şekeri çırpılır.
Ardından
diğer malzemeleri ekleyerek bir kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış
tepsiye dökerek, 170-180 derece fırında pişirilir.
Kek
tepsi içinde ılındığında, soğuk şerbeti üzerine gezdirilir.
Kek
şerbeti iyice emince üzerine dondurma veya kaymak ile servis edilir.
NOT:Tatlının
üzerine bol krema veya krem şanti sürülerek
de servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder