Malzemeler:
2 su
bardağı iri bulgur
1,5 su
bardağı pancar turşusu suyu
1 demet
maydanoz
1 demet
dereotu
2-3 taze
soğan
1 kahve
fincanı haşlanmış mısır
2-3 adet
pancar turşusu
1 kahve
fincanı zeytin yağı
1 limon
1-2
yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI:
Pancar
suyu bir tencereye konarak kaynatılır.İçine yıkanmış bulgur konur.Bir taşım
kaynadıktan sonra ocak kısılır.Bulgur kabarınca ocak kapatılarak demlenmesi
sağlanır.
Yeşillikler
temizlenerek yıkanır.Sap kısımları kesilip kalan kısımları ince ince doğranır.
Pancar
turşuları küçük küpler şeklinde doğranır.Taze soğan ince ince doğranır.
Geniş
bir kaba soğumuş bulgur ve üzerine doğranan sebzeler ve mısır katılır.
Limon
suyu tuz ve zeytin yağından oluşan sos ile
nar ekşisi dökülür.Tuz atılarak karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder