Malzemeler:
1 kg kırmızı dolma biber
1 su
bardağı pirinç
1 çay
bardağı bulgur
3 tane
büyük kuru soğan
3 tane
domates
Tuz
1 yemek
kaşığı salça
Karabiber,yenibahar,kuru
nane,kekik,dolma baharatı.
1 kahve
fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yemeklik
doğranmış olan soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
İyice
yıkanmış süzülmüş pirinçler ve bulgur eklenip kavurmaya devam edilir.
Tuz,rendelenmiş
1domates,salça ve baharatlar eklenip, üzerilerine 1 bardak sıcak su ilave
edilir.
İyice
suyunu çektikten sonra ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Temizlenip
yıkanan dolma biberlerin sap kısımları çıkartılır.İç malzemesiyle doldurulur.
Biberlerin
ağız kısımları kesilmiş domates ile kapatılır.Yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirilir.Kalan domatesler de tepsi içine serpiştirilir.
Tepsi
yağlanır.Biberler tepsi içinde yuvarlatılarak her tarafının yağlanması
sağlanır.
180
derecedeki fırında 20 dakika pişirilir.Ilık veya soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder