Malzemeleri:
2 su bardağı haşlanmış börülce
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5 dal taze yeşil soğan
3 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
4-5 adet kornişon turşu
1 tutam sumak
Limon suyu,nar ekşisi
Zeytinyağı
1 adet ekşi elma
Tuz
YAPILIŞI:
Yeşil soğan ve maydanoz bol suda
yıkanır ince ince doğranır.
Közlenmiş kırmızı biber, kornişon
turşu, yeşil biber de ince ince doğranır.
Elmanın kabukları
soyulup,çekirdekleri çıkartılır.Küp küp doğranır.
Haşlanmış börülceler derin bir
kaba alınır üzerine doğranan malzemeler eklenir.
Bir kasede zeytinyağı, tuz, sumak, nar ekşisi ve limon suyu
karıştırılıp börülce salatası nın üzerine dökülüp iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınıp
süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder