Lezzetli Yemek Tarifleri

ÇİÇEK EKMEK


 Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya(10 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 -5 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
 YAPILIŞI:
Geniş bir  kabın  içerisine ılık su, toz şeker ve maya koyulup karıştırılır.
Azar azar un eklenir.Üzerine tuz serpilir.Yumuşak ele yapışan  bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
İki katı kabaran hamur, gazı çıksın diye tekrar yoğrulur.15 dakika daha dinlendirilir.
Mayalanan hamurdan mandalina  büyüklüğünde parçalar kopartılıp bezeler yapılır.
Bezeler yağlı fırın tepsisine dizilip tepsi mayası için en az 30 dakika kadar bekletilir.
Hamurların üzerine yumurta sarısı  sürülüp susam ve çörek otu serpiştirilir.
180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder