Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya(10 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 -5 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI:
Geniş bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve maya koyulup
karıştırılır.
Azar azar un eklenir.Üzerine tuz serpilir.Yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat
kadar bekletilir.
İki katı kabaran hamur, gazı çıksın diye tekrar yoğrulur.15 dakika
daha dinlendirilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp bezeler
yapılır.
Bezeler yağlı fırın tepsisine dizilip tepsi mayası için en az 30
dakika kadar bekletilir.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder