Malzemeler:
500 gr bal kabağı
1 ota boy havuç
1 büyük boy kuru soğan
1 orta boy patates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekek,zencefil,karabiber
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp küp küp
doğranır.Havuç ve soğanlar da iri küp şeklinde doğranır.
Düdüklü tencereye zeytin
yağı konur.
İri doğranan kabak ve sebzeler
bir kaç kez yağda çevrilerek sote edilir.
Tuz, kara biber ,kekik ve zencefil ilave edilir.
5-6 bardak su (1 bardağı et suyu olursa daha güzel.Yoksa bulyon
kullanılabilir)
Düdüklü kapatılır. Havası çıktıktan sonra 15 dakika kaynatılır.
Pişen sebzeler blendırdan geçirilir.Servis ederken üzerine kırmızı biberle tereyağı gezdirilerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder