Malzemeler:
Keki İçin;
5 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
7 yemek kaşığı un
İçi İçin:
4 dilim bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Islatmak için:
Süt
Süslemek İçin:
Pudra şekeri
Karamel sos
YAPILIŞI:
Önce pandispanyası hazırlanır.Bunun için yumurta ve şeker bir kabın
içinde çırpılır.Beyazlayıp yoğurt kıvamına gelince çırpma biter.
Vanilya ve un karıştırılarak pandispanyanın üzerine elenerek
eklenir.
Hamur sönmesin diye alttan üste doğru yavaş hareketlerle
karıştırılarak un yedirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 10 dakika 160 derece fırında
pişirilir.
Fırından çıkınca yağlı kağıdı ile pandispanya birlikte
yuvarlanır.Bir süre soğuması beklenir.Sonra tekrar açılarak süt ile ıslatılır
ve iç harcı sürülür.
İç harcı için;Bal kabakları doğranır.
Ardından bir tencereye koyup şeker ve suyu eklenerek iyice
pişirilir.
Piştikten sonra iyice ezip soğutulur.
Bu sırada cevizler rondodan geçirilir. Soğumuş kabağa ufalanan
cevizler eklenip karıştırılır.
Pandispanya soğuduktan sonra açıp üzerine önce krem şanti ve süt ile hazırlanan karışım sürülür.Sonra kabaklı cevizli içten yayarak
koyup rulo şeklinde sarılır.
Son olarak üzerine pudra şekeri ve karamel sos dökülerek soğuması
için dolaba kaldırılır.4-5 saat bekledikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder