Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı iri kıyılmış badem içi
1 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi(süslemek için)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konarak ısıtılır.
Bademler bir iki çevrilerek irmik eklenir.Karıştırılarak irmiğin
rengi dönene kadar yavaş yavaş kavrulur.
Ayrı bir tencerede su, süt ve şeker karıştırılarak ısınması için
ocağa konur.
Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve ılık olarak ocakta
bekletilir.
İrmikler kahverengiye dönünce
şerbet karışımı üzerine ilave edilir.
İrmikler şerbeti çekinceye kadar karıştırarak pişirilir.
Ocak kapatılır.Tencerenin kapağı kapalı olarak demlenmeye
bırakılır.
Dinlenen irmik helvası süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder