Lezzetli Yemek Tarifleri

BALKABAKLI KEK


Malzemeler;
3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı balkabağı tatlısı püresi
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı elenmiş un(yaklaşık)
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi ve kuru üzüm
YAPILIŞI;
Yumurta ile tozşekeri kabarıp krema gibi olana kadar çırpılır.
Çırpmaya devam ederken sıvıyağı ilave edilir.
Balkabağı püresi eklenip karıştırılır.
Un,kabartma tozu ve vanilya karışımın üzerine eklenerek karıştırılır.
Ceviz içi ve kuru üzüm ilave edip karıştırılır.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülerek 170C derece ısıtılmış fırında içi pişene kadar  pişirilir.
Ilınınca kalıbından çıkartılır.Soğuduğu zaman dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder