Malzemeler:
2 su bardağı bir gece önceden ıslatılmış fasulye
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet kuru domates
Tuz,karabiber, pul
biber
YAPILIŞI:
Bir gece suyun içinde bekletilen fasulyelerin
suyu süzülerek başka bir tencerede ocağın üzerine konur.Üzerine su
eklenir.
Yüksek ateşte tencere kaynatılır ve kaynamaya başladıktan sonra ocak düşük
ısıya ayarlanır. Yaklaşık 40 dakika fasulyeler haşlanmaya bırakılır. Haşlanan
fasulyeler süzülerek soğuk sudan geçirilir.
Tencereye sıvı yağı koyup içine ince doğranmış kuru soğan ilave edilerek iyice kavrulur. Bu karışımın içerisine haşlanmış kuru
fasulye dökülür ve karıştırılır. Salça eklenip tuz, karabiber, pul biberi ilave edilir. Son olarak su ve kuru domates eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp, orta
harlı ateşte fasulyeler yumuşayıncaya
kadar
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder