Malzemeler:
2 su
bardağı un
1 tatlı
kaşığı kabartma tozu
1 su
bardağı kabak püresi
1/3 su
bardağı sıvıyağ
2
yumurta
1 çay
kaşığı tarçın,
1 çay
kaşığı zencefil tozu
2 adet
öğütülmüş karanfil
1 su
bardağına yakın tozşeker
1 tatlı
kaşığı karbonat
tuz
arzuya
göre yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
YAPILIŞI:
Un ve
kabartma tozu bir kaba elenir.
Ayrı bir
kapta yumurtalar, kabak püresi, yağ ve tozşekeri karıştırılır.
Karbonat
ve tuz eklenerek tekrar karıştırılır.
Son
olarak elenmiş un ilave edilip karıştırılır.
12 li
muffin kalıplarına kağıt kaplar koyup hamur bu kaplara kaşık yardımıyla
paylaştırılır.
Üzerlerine
tarçınla tozşekeri karıştırıp serpiştirilir.
Isıtılmış
170C derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Kalıplardan
çıkarıp ılınınca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder