Lezzetli Yemek Tarifleri

TULUMBA TATLISI


Şerbet için malzemeler;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
Hamur için malzemeler;
2 su bardağı su
50 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta (Yumurtalarınız ufak ise, 4 ya da 5 adet te kullanabilirsiniz. Kıvam, sıkma torbasından sıkılabilecek kıvam olmalı ancak kesinlikle çok cıvık olmayacak. Serte yakın bir kıvam).
Bir çimdik tuz
Kızartmak için; Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri tencereye konur.Normalden biraz daha uzun bir süre kaynatılır. İçine limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır.Soğuması için kaldırılır.
Hamur için ayrı bir tencereye su koyup ısıtılır. Isınan suyun içine tereyağı eklenip eritilir. Unu da ilave ederek bir spatula ile iyice pürüzsüz oluncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Pürüzsüz bir hamur kıvamını alınca ayrı bir kaba alıp iyice soğutulur. Soğuyan hamurun içine nişasta, tuz, irmik ve ilk yumurta eklenip mikserle çırpmaya başlanır.
Yumurtalar kesinlikle teker teker ilave edilerek kıvamı kontrol edilmelidir.
Her bir yumurtayı iyice yedirdikten sonra diğeri eklenir.
Hamuru kıvam bulunca, genişçe ve tercihen seramik yada kalın tabanlı bir tavaya 2 parmak olacak şekilde ayçiçek yağı konur. (Yağın altını hemen açmayın, yağ kesinlikle orta ısıda olmalı. Kızgın yağa sıktığınız hamurlar, yumurta hemen pişeceği için yanacaktır. İstediğiniz sonuç olmayacaktır. Dışı da kıtır kıtır olmaz).
En kalın yıldız uçlu krema sıkma aparatı kullanarak hamur sıkma torbasına doldurulur.
Yağın içine istenilen boyutlarda sıkarak bıçak veya makas ile ucu kesilir. Ağır ağır arada karıştırarak her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tatlılar (dışları sert olur zaten) delikli bir kepçe ile yağları süzülerek alınır ve soğuk şerbetin içine atılır. İyice karıştırıp şerbeti çekince  servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder