Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
l su bardağı pudra şekeri
l kabartma tozu
2,5 yada 3 su bardağı un
İçi için:
l çay bardağı şeker
l kahve fincanı çekilmiş ceviz
l tatlı kaşığı tarçın
4-5 adet orta boy elma
Üstü için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaların kabuğu soyulur ve çekirdek kısmı çıkartılıp rendelenir.
Bir tencereye elmalar ve şeker konarak orta ateşte elmalar yumuşayana kadar
10-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır ve
soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığındaki margarin,yoğurt ve pudra şekeri karıştırılır.
Kabartma tozu ve un bir kaba elenir.
Kabartma tozu ve un bir kaba elenir.
Unlu karışımdan azar azar katarak bir hamur yapılır. Hamur ele yapışmayıp eli bıraktığında olmuştur.
Hamur 3 eşit parçaya bölünür.Her bir parça merdaneyle orta kalınlıkta açılır.Önce ortadan dörde bölünür.Sonra her bir parça tekrar dörde bölünerek üçgen gibi kesilir.
Hamurun alt kısmına hazırlanan harçtan l tatlı kaşığı kadar konur.Sigara
böreği sarar gibi sarılır.Bütün hamur bu şekilde hazırlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılan 170 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı
renk alana kadar pişirilir.
Tepsi fırından çıkartılır,Ilındıktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra
şekeri serpilir.
Servis tabağına alınarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder