Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker(isteğe göre değiştirilebilir)
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Tarçın
Tarçın
YAPILIŞI:
Pirinçler yıkanır ve üzerini örtecek kadar suda suyunu çekene kadar kısık
ateşte haşlanır.
Üzerine süt konur ve yine kısık ateşte süt kaynayana kadar pişirilir.
Nişasta bir kaşık süt ile eritilir. Sütlaçtan alınan bir kaşık süt ile
ılıştırılır.
Yavaş yavaş karıştırılarak sütlaça eklenir.Bir taşım kaynatılıp ocak
kapatılır.
Ateşten alınınca vanilyası eklenir ve karıştırılır.
Soğuduğunda katılaşıp üzeri kabuklaştığı için sıcakken istenilen kaplara
konur ve kaplarda soğutulur.
Üzerine tarçın serpilerek soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder