Malzemeleri:
2 adet yumurta – Birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
150 gr. tereyağı (oda ısısında yumuşak)
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı beyaz peynir (Rendelenmiş yada ufalanmış)
1 çay kaşığı Çörekotu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Susam,çörekotu v.s
YAPILIŞI:
Bir kasede 1 bütün yumurta ve sarısı ayrılan 1yumurtanın beyazı, sıvı yağ,
yoğurt ve erimiş tereyağı çırpılır.
Üzerine un ve kabartma tozu elenerek eklenip önce karıştırılır ardından yoğrulur.
Rendelenen beyaz peynir ve çörek otu ilave edilip tüm malzemeler karışıncaya kadar
yoğrulur.
Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılır.
İstenilen yuvarlak kalıpla şekil verilir.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine
dizilir.
Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırılıp fırçayla bisküvilerin
üzerine sürülür.
Çörek otu ve susam serpilerek 180
derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder