Malzemeler:
1 kg bamya
4 adet domates
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz(isteğe göre değişir)
YAPILIŞI:
Bamyaların sap kısımları yuvarlatılarak kesilir. Bol suda yıkanıp suyu
süzülür.
Domatesler soyularak doğranır ve tencereye
konur.Biraz karıştırılarak pişirilir.
Bamyalar ilave edilir ve limon suyu eklenir.
Tuz ilave edilerek, bamyaların rengi
sararıncaya kadar çok karıştırmadan yaklaşık 15dk kadar pişirilir. Soğuduktan
sonra buzdolabı poşetlerine veya kaplara doldurularak buzluğa kaldırılır. NOT:Kışın yemek yapmak için dondurucudan çıkartılır.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir.
Hazır bamyalar tencereye eklenir.Üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilerek karıştırmadan kısık ateşte pişirilir.(Hazırlarken tuz attığım için pişirirken tuz atmıyorum)
Piştiği tencerede soğutulur.Ilık veya soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder