Lezzetli Yemek Tarifleri

KABAK TATLISI



MALZEMELER:
1 kg kabak
2 su bardağı şeker
Dövülmüş iri ceviz veya fındık
YAPILIŞI:
 Kabak bütün alındıysa dilimlenir, iç kısmına gelen tarafı sert dokuya kadar alınır, kabuğu soyulur. Soyması zor olduğu için hazır dilimlenmiş kabak almanız daha iyi olacaktır.
Dilimlenmiş kabaklar bir kat şeker, bir kat kabak olmak üzere geniş tencereye dizilir. Bir gece veya 5-6 saat bekletilir.
Tencere ocağa alınır, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şerbetinin koyulaşması için bir süre kapak açık olarak pişirilir.
İsteğe göre tepsiye konarak 10 dakika da fırınlanır.
Servis tabağına alınan kabakların üzerine  dövülmüş ceviz veya fındık serpilir. Kaymak ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder