Lezzetli Yemek Tarifleri

ŞEKERPARE



Malzemeler;
3 yumurta
250 gr margarin
1 kabartma tozu
1 vanilya
3,5 su bardağı un
fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
YAPILIŞI;
Önce şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.Oda ısındaki margarin ile şeker birbirine yedirilir.2 yumurta ve bir yumurtanın da beyazı eklenir.(sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.)Un ,vanilya ve kabartma tozu eklenip hamur yapılır.Ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlardan yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek yuvarlakların da ortasına fındık batırılır.150 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir.Önceden hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür.Şerbeti çekince servise sunulur.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder