5 adet
yufka
Islatmak
için zeytinyağı ve su karışımı
İç
harçlar;
Kıyma,soğan,sıvı
yağ ve baharatlar
Haşlanmış
patates,soğan,sıvı yağ,baharatlar
Ispanak,sıvı
yağ,soğan ve baharatlar
Havuç ve
sıvı yağ
Üzeri
için:Yumurta
sarısı
YAPILIŞI:
Kıymalı
harç:Az sıvı
yağda ince doğranmış soğan pembeleştirilir.Kıyma ilave edilerek kavrulur.Tuz ve
baharatlar eklenerek ocak kapatılır.
Havuçlu
harç:Havuçlar
rendelenerek az yağda sotelenir.
Patatesli
harç:Patatesler
haşlanır.Rendelenen patatesler az yağda pembeleştirilen soğanla birlikte
sotelenir.Tuz ve baharatlar eklenerek hazır hale getirilir.
Ispanaklı
harç:Yemeklik
doğranan soğan az yağda pembeleştirilir.Soğanlara kıyılmış ıspanaklar eklenerek
sotelenir.
Bir
yufka tezgaha yayılır.Üzeri zeytinyağı ve suyla ıslatılır.
Hazırlanan
bir iç harcı yayılan yufkanın içine konarak rulo şeklinde sarılır.Diğer 3
yufkaya da sırayla aynı işlemler yapılır.
4 farklı
harçla hazırlanan 4 rulo olur. En son kalan yufka da ıslatılıp bu 4 rulo içine
konarak tekrar rulo şeklinde sarılır. Büyük bir rulo yapılmış olur. Rulo
ortadan ikiye bölünüp streçleyerek
buzdolabına konur.Bir gece dolapta dinlendirilir.Acele ise derin dondurucuya
konarak bir saat bekletilir.
Pişirileceği
zaman 2 cm kalınlığında dilimlenerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.
Kenarlarına
yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.
NOT:3 malzeme ile de yapılabilir.Farklı malzemelerle ve farklı renklerle de yapılabilir.
NOT:3 malzeme ile de yapılabilir.Farklı malzemelerle ve farklı renklerle de yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder