2 su
bardağı kuru börülce
1 orta
boy havuç
1 orta
boy patates
1 kuru
soğan
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı biber salçası
4-5
yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
YAPILIŞI:
Börülceler
2-3 saat ılık suda bekletilir.Suyu
süzülerek tekrar tencereye konarak
haşlanır.Önce çıkan kara suyu dökülür ve
tekrar tencereye su konarak 2. kez haşlanır.Bu suyu da dökülerek hazır
hale getirilir.
Kabukları
soyulan havuç ve patates küçük küp şeklinde doğranır.Soğan da küçük yemeklik
doğranır.
Bir
tencereye zeytinyağı konur.Doğranan soğan ilave edilerek
pembeleştirilir.Üzerine doğranan havuç ve patates eklenir.Bir iki çevrilerek
karıştırılır.Salçalar eklenir.Haşlanan börülceler eklenir.Tuz atılarak su ilave
edilir.
Önce
yüksek ateşte,sonra kaynayınca kısık ateşte pişirilir.Börülceler yumuşayınca ve
yemek kıvamı gelince ocak kapatılır.Ilık ve soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder