Kek
İçin;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağından 1
parmak eksik)
1 su bardağı ıspanak püresi (500 g ıspanağı
buharda pişirip blenderdan geçirebilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Kreması
İçin;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2-3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve şeker krema kıvamına gelene kadar
çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
Ispanak
püresi ekleyip iyice karışana kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek
karıştırılır.
Kek
pişerken krema için bir tencerede önce yumurta sarısı ve şeker çırpılır.Sonra un,
nişasta ve süt eklenerek çırpılır. Orta
ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonar
tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar çırpılır. Soğuyana kadar kabuk bağlamaması
için ara sıra karıştırarak soğuması beklenir.
Soğuyan
kekin kenarları ve ortasında oluşan
bombe kesilerek kek düzleştirilir. Kesilen
parçalar daha sonra pastanın üzerine serpmek için rondoda kırıntı olana kadar
çekilir.
Kek
yatay olarak ortadan ikiye kesilerek iki kata ayırılır. Kremanın yarısını ilk
katın üzerine sürüp ikinci katı yerleştirilir. Kalan krema ile kekin üzeri ve yanları
kaplanır. Rondoda çekilen kek
kırıntılarıyla da pastanın üzeri ve
kenarları kaplanarak süslenir.İstenirse üzeri kalan krema yada krem şanti ile ve damla çikolatayla süslenerek servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder