Malzemeler:
1 adet karnabahar (tuzlu ve limonlu suda haşlanmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
3-4 adet sivri biber
4 adet domates
Tuz,karabiber,pul biber
1 yemek kaşığı domates yada
biber salçası
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Yıkanmış ve temizlenmiş karnabaharlar, limonlu ve tuzlu suda fazla
yumuşatılmadan haşlanır.Süzülerek soğuk suya çıkartılır ve bekletilir.
Doğranmış sarımsaklar zeytin yağı konmuş tencereye atılır.Tadlarının
yağa çıkması için biraz kavrulur.
Küçük doğranmış sivri biber ve domatesler ilave edilir. Domatesler
hafifçe pişene kadar karıştırılır.
Salça eklenerek karıştırılır.
Karabiber, pul biber ve tuzu eklenir. Kapağı kapatılıp 10-15 dakika
pişirilir.Domates sosu hazırdır.
Tuzlu ve limonlu suda haşlanmış karnabaharlar fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine domates sosu yayılır.
Rendelenmiş kaşar peynirleri en üste serpilir.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Kaşarlar
eriyip yemeğin üzeri kızardığında fırından alınır.Sıcak ve ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder