SARIMSAK
ÇAYI
Malzemeler:
2 su
bardağı su
3 diş
sarımsak
Çeyrek Limon
suyu
1 tatlı
kaşığı rendelenmiş taze zencefil(yoksa kuru olabilir)
YAPILIŞI:
Rendelenmiş
zencefiller kaynamaya başlayan suda 5
dak.kaynatılır.
Sarımsaklar
ezilererek içine atılır ve ocak kapatılır.
İstenirse limon sıkılabilir yada dilim şeklinde içine
atılır.
Demlenmesi
için yaklaşık 7-8 dakika kadar bekletilir.
Birer
büyük fincan olmak üzere sabah akşam öğün
aralarında içilir.
Sarımsak
Çayının Faydaları:
Genellikle
güçlü kokusu sebebiyle yemekten sakındığımız sarımsağın, saç bakımından kalp
hastalığı riskini düşürmeye kadar çok fazla yararı bulunur.
Sarımsak
aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. Alerjilere karşı vücudun direncini
arttırır, kan şekeri seviyesinin korunmasına yardımcı olur, yüksek tansiyonu ve
kolesterolü düşürür. Bu yararları ile farklı kültürlerde senelerdir sağlık
problemlerine karşı en çok kullanılan doğal ürünler arasında ilk sıralarda
gelmektedir.
Hazırlaması
gayet kolay olan sarımsak çayı ise vücudun toksinlerden temizlenmesine yardımcı
olurken sindirim problemlerine iyi gelir.
Ayrıca vücutta yağ yakımını da hızlandırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder