Malzemeler:
500
gr.Kuşbaşı kuzu eti
4-5
yemek kaşığı sıvı yağ
2 sivri
biber
3-4
domates
1 yemek
kaşığı salça
1-2 diş
sarımsak
Tuz,karabiber,pul
biber
1 su
bardağı ılık su
YAPILIŞI:
Kuşbaşı
doğranmış kuzu eti 5 dakika tencerede kendi halinde piştikten sonra sıvı yağ
ilave edilerek kavrulur.
Sonra
ince doğranmış biberi ilave edilir.Bir süre karıştırılarak pişirilir.
Küçük
doğranmış domatesler ve sarımsak ilave
edilir. isteğe göre çok az domates salçası eklenir.
Tuz, pul
biber, kara biber ve dibi tutmasın diye bir bardak su ilave edilir.
Kısık
ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder