Malzemeler:
250 gr. margarin(oda sıcaklığında)
3
yumurta- 1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek
1 çay
bardağı yoğurt
1çay
bardağı sıvıyağ
1 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
2 paket
kabartma tozu
1 paket
instant maya
Yarım
demet dereotu
Aldığı
kadar un
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Üzeri için:
Yumurta
sarısı
İsteğe göre (susam ve çörek
otu serpilebilir)
YAPILIŞI:
Margarin,yoğurt,
sıvıyağ,2 yumurtanın tümü ve 1 yumurtanın beyazı, tuz ve şeker bir kaba alınıp
iyice karıştırılır.
Sonra
un,maya ve kabartma tozu ile ince
kıyılan dereotu eklenip şekillendirilir.Yumuşak bir hamur yapılır.Hamur
kabarması için 30 dakika dinlendirilir.
İç harcı için ince kıyılmış maydanoz ve peynir karıştırılır.
Kabaran
hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp içine iç harcı konur ve
istenilen şekil verilir.
Yağlı
kağıt serili fırın tepsisine konur.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür.(İsteğe göre susam ve çörek otu serpilir.)Bir süre daha dinlendirilir.
Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder