Lezzetli Yemek Tarifleri

KAVALA KURABİYESİ


Malzemeler:
3 su bardağı un
250 gr vita yağ
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş toz badem
1 çay bardağı iri kıyımış badem
1 kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Derin bir kaba 2 su bardağı un dökülür.
1 su bardağı un ise tavada rengi hafif sarı olana kadar kavrulur.Diğer una eklenir.
Katı yağ,toz badem,pudra şekeri,kabartma tozu ve iri kıyılmış bademler de eklenip karıştırılarak bir hamur yapılır.
Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılır.Bardağın ağzı ile istenilen şekilde kesilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.170 derece fırında 20 dakika üzeri pembeleşmeden pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri içine atılarak pudra şekerine bulanır.Silkelenen kurabiyeler tabağa çıkarılarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder