Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz
şeker
1 çay bardağı
süt
1 paket kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı
un
Üzeri için:
1 paket hazır
çikolata sosu
1 paket
krem şanti
2,5 su bardağı
süt
YAPILIŞI:
Önce ağlayan
pastanın keki hazırlanır.
Yumurta ve şeker
mikser ile çırpılır.Süt eklenir.
Üzerine, kakao,
un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan
karışım dikdörtgen bir fırın tepsisine düzgün bir şekilde dökülür.
180 derecelik
fırında pişirilir.
Kek piştikten
sonra bir müddet soğuması beklenir.
Kek soğuduktan
sonra üzerine 1 su bardağı süt eşit şekilde dökülür.
Kremşanti süt ile karıştırılır.Hazırlanan kremşanti 15
dakika kadar buzdolabında bekletilerek kıvam alması sağlanır.Daha sonra
kremşanti kekin üzerine spatula yardımı ile yayılır. Kremşanti sürülen kek buzdolabında
birkaç saat bekletilir.
Çikolata sosu ölçülere
uygun bir şekilde pişirilir ve pastayı servis yapacağınız ana kadar soğutulur.
Kek kare olacak şekilde kesilir.
Hazırlanan
çikolata sosu servis tabağında dilimlere dökülerek ya da tepside dilimlerin
üzerine dökerek pasta servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder