Malzemeler
1 adet tavuk
göğsü
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır
yufka
Sosu için:
Tavuk suyu
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 çay bardağı
yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta
sarısı
3 yemek kaşığı
un
1 yemek kaşığı
sirke.
Üzeri için:
2 yemek kaşığı
tereyağ
Pul biber,nane
YAPILIŞI;
Tavuk eti bir
tencerede bol su ile haşlanır.
Yufka parçalara
ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır.
Fırından alınan
yufkaların üzerine haşlanan tavukların suyundan 1 bardak dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar
ısınmış fırına konulup bekletilir.
Fırından alınan
yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir.
Ayrı bir kapta,
tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, tereyağ, ezilmiş sarımsak, yoğurt,
yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır. Ardından bir süre ateşte pişirilir.
Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos
tavuklu yufkaların üzerine dökülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve
pul biber karışımı eklenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder