Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
8-10 adet kuru incir
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tarçın
Kreması için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya aromalı creme ole(pişmeyen puding)yada krem şanti
Islatma şurubu için:
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine :
Kıyılmış ceviz
YAPILIŞI :
İncirler yıkanıp yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletilir.
Yumuşayan incirler küçük parçalar şeklinde doğranır.
Yumurtalar şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Kıyılmış ceviz,
incirler ilave edilip karıştırılır.
Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip yağlanmış ısıya dayanıklı dikdörtgen
bir borcam tepsiye keki dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kek pişerken su,süt ve şekeri bir kapta şeker eriyinceye kadar
karıştırılır.Pişirmeden bekletilir.
Pişen kek fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra
ıslatma şurubu kekin tüm yüzeyine gelecek şekilde dökülür.
Krema için tencerede süt, şeker, un ve nişasta iyice karıştırılır.
Karışım ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak
pişirilir.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp tereyağı ilave edilip karıştırılır.
Muhallebinin üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırılır.Ilınınca
1 paket creme ole ilave edip mikserle kıvam alıncaya kadar çırpılır.(isteyen krem şanti ile
yapabilir)
Ilınmış kekin üzerine muhallebi düzgünce yayılıp 3-4 saat dolapta bekletilir.Yada akşamdan
yapılarak sabah kullanılır.
Servis için dilimlenir.Üzerine ceviz serpilerek servis edilir.NOT:Kahve sevenler ıslatma şurubuna 1 tatlı kaşığı nescafe kullanabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder