Malzemeler:
4-5
küçük boy salatalık
3-4
küçük boy kabak
3-4
tatlı kıl biber
1 adet
havuç
1 kuru
soğan
10 diş
sarımsak
1 litre
su
2 yemek
kaşığı tepeleme salamura tuzu
2 yemek
kaşığı toz şeker(1 kavanoza 1 kaşık)
2 kahve
fincanı elma sirkesi(1kg.lık her bir şişe
için 1 kahve fincanı)
1
litrelik 2 kavanoz
YAPILIŞI:
Bir
tencerede su ile salamura tuzu kaynamaya bırakılır.
Kabak,salatalık,biberler
yıkanarak iri halkalar şeklinde kesilir.
Havuç
soyulup ince halka şeklinde kesilir.
Soğan ve
sarımsaklar soyulur.
Soğan
dörde bölünür.2 parçası bir kavanoza konur.3 adet sarımsak da aynı kavanoza
soğanın üzerine eklenir.Diğer kavanoz da aynı şekilde 2 parça soğan ve 3 adet
sarımsak ile doldurulur.Kabak,salatalık,biber ve havuçlar kavanozlara eşit miktarda yerleştirilir.
Dolan
her bir kavanoza 1 yemek kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı sirke konur.
Kaynamış
olan tuzlu su sıcak olarak kavanozlara dökülür.Sıcakken kapak sıkıca kapatılıp
ters çevrilir.
Bir gece
böyle kalıp soğuması beklenir.Ertesi gün çevrilip kapağının tutup tutmadığı
kontrol edilir.Tutmuşsa 1 yıl süre ile açılmadan bekleyebilir.Yaklaşık 2 hafta
sonra yenilecek kıvama gelir.Afiyet olsun.NOT:Alttaki resim bir saat sonra sararmaya başlayan turşunun görüntüsüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder