Malzemeler:
8 adet kabak çiçeği
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Maden suyu
Tuz
İçi için:
Kaşar peyniri
Servis için:Yoğurt
YAPILIŞI:
Kabak çiçeklerinin alt tarafında olan kılçıkları temizlenir.İçindeki tohumu
çıkartılır.Su dolu kabın içine atılarak yıkanır.Süzgeçe çıkarılıp suyunun süzülmesi
için dik konarak bekletilir.
Bu arada sosu hazırlanır.Geniş bir kabın içine yumurta kırılıp
çırpılır.Üzerine yoğurt,un,tuz ve azar azar maden suyu eklenir.Koyu boza
kıvamında olması gerekir.
Kızartma tavasına sıvı yağ konur.
Suyu süzülen çiçeklerin içine İnce parmak şeklinde kesilen kaşar
peynirleri konarak yapraklar kapatılır.
Çiçekler sosa batırılarak kızgın yağa konur.Her iki yüzü kızarana
kadar kızartılır.
Peçete konulmuş tabağa çıkarılarak fazla yağı aldırılır.
Ilık olarak yoğurt ile birlikte servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder