Lezzetli Yemek Tarifleri

SARI KANTARON YAĞI


Malzemeler:
2 bağ sarı kantaron(Kuru veya yeni toplanmış olabilir)
Zeytinyağ
Yarım litrelik cam kavanoz
Tülbent veya kağıt peçete
Lastik
YAPILIŞI:
Yarim litrelik temiz bir kavanoza yıkanıp iyice kurutulan sarı kantaron çiçekleri sıkıca doldurulur.
Üzerini örtecek kadar sızma, yoksa normal zeytinyağı konur.
Kavanozun ağzı  tülbent veya kağıt peçete ile örtülerek üzerine lastik geçirilir..Bu şekilde 5 gün güneş gören bir yere konarak mayalanması sağlanır.
5 gun sonra kavanozun kapağı  kapatılıp yine güneş gören bir yerde 40-45 gün bekletilir.
Güneşi ya sabahtan veya öğleden sonra görecek şekilde bir yere konur.
Bütün gün güneşte kalmamalıdır.Arada çalkalanmalıdır.
45 gün bitiminde tülbentten veya süzgeçten geçirilerek süzülür. Rengi koyu kırmızı  olmalıdır.
Güneş  görmeyen tercihen koyu renkli bir şişede(benim tercihim cam şişe)saklanır.2-3 yıl kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder