Malzemeler;
Şerbet için;
2 bardak su
2 bardak şeker
3-4 damla limon
Baklava için;
15-20 yaprak baklava yufkası
1,5 - 2 bardak fıstık veya ceviz
YAPILIŞI;
Şerbeti için;
Su ve şeker tencereye alınıp eritilir.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.
5 dakika sonra limon damlatıp 1-2 dakika sonra altın
kapatılır.
Baklava için;
Tereyağı eritilir, yufkalar 3 kat tek tek yağlanır.2. kata
fıstık yayılır ve sıkıca rulo yapılır.
İstenilen kalınlıkta kesilir.
Kalan tereyağı tatlının her yerine sürülür.
Rulo yaparken ince bir boru yada oklavadan yardım alınır ve
sıkıca sarılır
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Şerbet ılık olmalıdır. Fırından çıkan tatlılar 3-4 dakika
soğuyunca şerbet dökülmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder