Malzemeler;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon
YAPILIŞI;
Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye
alınır ve ocağa konur.
Şeker eriyene kadar karıştırıp şeker eridikten sonra
karıştırma bırakılır, şerbet daha sonra şekerlenmesin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp
ocağın altı kapatılır.
Margarin veya tereyağ mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalıdır.
Tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi kıvamında olana dek
un eklenip yoğurulur.
Daha sonra merdaneyle ince bir hamur açılır ve çay
bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
2 baş tarafına 1 er fındık konur ve 3 yuvarlak parça yanyana
dizip yuvarlanır.
Ardından tam ortasından kesilir ve tepsiye dizilir.
170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen gül tatlımız fırından alındıktan 1-2 dakika sonra ılık
şerbeti döküp dinlenmesi için bir kenara alınır.
Tatlı 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder