Malzemeler;
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri ve kenarları için;hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süte şeker ve unu ekleyip hafif ateşte kaynayıncaya kadar
karıştırarak pişirilir.
Vanilya, margarin ilave ederek karıştırmaya devam edilir ve
ocaktan alınır.
Soğumadan blendırdan geçirilir ve ani olarak hazırlanan
tepsiye (tepsiye 1 parmak kalınlığında Hindistan cevizi sermiş olun) muhallebi
dökülür.Muhallebinin üzerine de
hindistan cevizi dökülür (kaşık kullanmadan ve muhallebi soğumadan çünkü
soğuyunca donuyor)
Yaklaşık üç saat kadar bekledikten sonra üzerine krem şanti
sürülür.
İlk önce tepsinin enine doğru kesilir. Sonra boyuna göre kesilir.(8-10
parçaya bölün isteye göre)
Bölünen parçalar rulo halinde sarılıp, kenarları da
hindistan cevizine bulanıp tepsiye dizilerek servis yapılır.
Afiyet olsun
12-incir Uyutması
Malzemeler;
400 ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI;
Süt ısıtılır. Şeker koyup karıştırılır.
İncirler minik doğranır.
Sütün sıcaklığı parmağımızla dayanacağımız gibi olunca
incirler ilave edilir ve robottan çekilir.
Kaselere koyup streçle kapatılır ve üzerileri kalın bir
bezle örtülür.
3-4 saat bekletip dolaba koyulur.
Soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder