1 orta
boy karnabahar
2 adet
havuç
1 kuru
soğan
8 diş
sarımsak
1 litre
su
2 yemek
kaşığı tepeleme salamura tuzu
2yemek
kaşığı toz şeker
2 çay
bardağı elma sirkesi(1kg şişe için 1 çay bardağı)
1
litrelik 2 kavanoz
YAPILIŞI:
Karnabahar,havuç
ve brokoliler yıkanır.Soğan ve sarımsaklar soyulur.
Karnabahar
ve brokolinin dalları ayrılır.Havuç soyulup halka şeklinde kesilir.Kuru soğan
kesilerek dörde bölünür.
Bir
tencerede su ile salamura tuzu kaynatılır.
Soğan
dörde bölünür.2 parçası bir kavanoza konur.4 adet sarımsak da aynı kavanoza
soğanın üzerine eklenir.Diğer kavanoz da aynı şekilde 2 parça soğan ve 4 adet
sarımsak ile doldurulur.Karnabahar,brokoli ve havuçlar kavanozlara eşit miktarda yerleştirilir.
Dolan
her bir kavanoza 1 yemek kaşığı şeker ve 1 çay bardağı sirke konur.
Kaynamış
olan tuzlu su sıcak olarak kavanozlara dökülür.Sıcakken kapak sıkıca kapatılıp
ters çevrilir.
Bir gece
böyle kalıp soğuması beklenir.Ertesi gün çevrilip kapağının tutup tutmadığı
kontrol edilir.Tutmuşsa 1 yıl süre ile açılmadan bekleyebilir.Yaklaşık 2 hafta
sonra yenilecek kıvama gelir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder