Malzemeler:
Dışı için:
1kg ince köftelik bulgur
500 gr. irmik
150 gr. kıyma
2 tatlı kaşığı kimyon
2 soğan rendesi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
Tuz
1 su bardağı soğuk su
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı ceviz(iri
kıyılmış)
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Önce içi hazırlanır.Tavada sıvı yağda küçük doğranmış soğanlar
pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Salça
eklenir ve biraz daha kavrulur. Su eklenir. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince
kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
Dışı için;İnce bulgur soğuk
su ile kısır yapar gibi ıslatılır. Suyu çekilince irmik,soğan, salça baharatlar
ve tuz eklenip 15 dk boyunca iyice yoğrulur.
Un eklenerek biraz daha yoğrulur.
Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Cevizden biraz daha büyük
parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
İç harcı konarak yukarı doğru limon
şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın sıvı yağda kızartılır.Yağı çekmesi için kağıt
havlu üzerine çıkarılır.
Sıcak ve ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder